HR | EN | DE

 

 

 

 

 

 

 

 


UMJETNI KVARC


Umjetni kvarc je visokotehnološki kameni materijal projektiran i proizveden kako bi povećao praktičnost i podigao estetsku vrijednost suvremenih stambenih i poslovnih objekata. Primjenu nalazi u kuhinjama kao materijal za radne ploče, ali i u ostalim prostorijama kao materijal za oblaganje podova, zidova, kamina i kupaonica.

Sastoje se od 95% prirodnog kvarca koji je povezan sa visokokvalitetnim polimernim smolama i pigmentima kako bi se dobila izdržljiva i trajna kamena površina.

Umjetni kvarcni materijali su zbog visokog udjela prirodnog kvarca (95%) vrlo otporni na ogrebotine, što ih čini dugotrajnim rješenjem u kuhinjskom okruženju.

Polimerne smole koje povezuju kvarcne kristale daju ovom materijalu određenu razinu elastičnosti, što u kombinaciji sa tvrdoćom kvarca pridonosi otpornosti na različite udarce do kojih može doći u svakodnevnoj uporabi.

Umjetni kvarc nije porozan i zbog toga ne upija različite tekućine s kojima mogu doći u kontakt u kuhinji kao što su kava, čaj, ocat, ulje, mlijeko, vino, gazirana pića itd.

 

 

Ura d.o.o.
Bana Jelačića 98
32100 Vinkovci
tel +385 32 309 240

Za više informacija o Europskim strukturnim i investicijskim fondovima posjetite:
http://www.strukturnifondovi.hr

RADNO VRIJEME:
ponedjeljak – petak 09:00 – 17:00
subota 08:00 – 13:00

Picture 1